0739577522

Fönster PVCI Sverige, och i hela Skandinavien, har vi kallare klimat än andra europeiska länder. Helt enkelt behöver vi lite bättre och mer energisnåla fönster än våra grannar från södra sidan. Det blir lite svårare för oss att köpa fönster som är anpassade till Skandinavien. Självklart skall fönster inte kosta en förmögenhet, eller hur? Men hjälpen kommer från tillverkare av PVC-fönster. PVC-fönster är annorlunda, och skillnaden börjar från pris, fortsätter genom konstruktion och slutar på kvalité. På svenska marknaden finns många leverantörer av fönster i PVC, några säger sig också vara fönstertillverkare.

Svenska PVC-fönster?

Först vi måste fråga sig om det finns Svensk teknologi inom PVC-fönster. I verkligheten kommer allt från södra Europa. Fönsterprofiler, beslag, handtag, glaskassett – fyra komponenter som bygger ett PVC-fönster. Varifrån kommer detta?
Profiler – Tyskland, Polen
Beslag – Tyskland, Österrike,
Handtag – Österrike, Tyskland, Polen, Sverige
Glaskassett – Polen, Lettland, Estland, Sverige

Svenska, Tyska, eller Polska fönster?

Sant är att fönster i PVC baseras på Tysk och Polsk teknologi och tillverkning ligger i andra europeiska länder var tillverkning är billigare än hos oss i Sverige, t.e.: Polen, Lettland, Estland, Slovakien, osv. Ja, det finns här några mindre tillverkare, men största fönstertillverkning sker i Södra Europa. För många kunder  störst betyder bäst. Men tester säger att mindre och mellanstora tillverkare levererar mycket högre kvalité.